Pubquizen voor de nieuwsgierige thuisblijvers

Zoetermeer - Blijf je deze zomer in Zoetermeer en heb je zin om je geest extra te prikkelen en je nieuwsgierigheid te bevredigen? Doe dan mee aan de reeks pubquizen bij inZet Centrum.
Een vrijwilliger van Stichting Piëzo heeft deze pubquizen ontwikkeld en zal tijdens de vakantie elke maandagmiddag als quizmaster optreden. Elke week staat een thema centraal en daar zal eerst meer informatie over worden gegeven. De pubquizen zijn maandag 18 juli: thema natuur, maandag 25 juli: thema geschiedenis, maandag 1 augustus: aardrijkskunde, maandag 8 augustus: thema biologie, maandag 15 augustus: thema wetenschap, maandag 22 augustus: thema muziek Van 13:45 tot 15:30 uur aan het Rakkersveld 253. Deelname is gratis.
Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen door te mailen naar info@inzet-indewijk.nl of te bellen met 079-8887770.


Mantelzorgcafé

Zoetermeer - InZet houdt op dinsdag 19 juli 2022 van 10:00 tot 11:30 uur een mantelzorgcafé op de inlooplocatie Noordhove & Seghwaert op de Petuniatuin 7a. Ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden kan heel prettig zijn. In dit mantelzorgcafé staat de vraag ‘Hoe sta ik ervoor?' centraal.
Onder leiding van de coördinator mantelzorg en ouderenadviseur praten we over de balans tussen zorgen voor je naaste en zorgen voor jezelf. Door middel van het gedachtengoed Positieve Gezondheid kijken we samen naar wat er al goed gaat en naar wat jou als mantelzorger energie geeft om het zorgen voor een ander vol te houden. Het mantelzorgcafé is gratis en bedoeld voor mensen die (intensief) zorgen voor een naaste die ziek, beperkt of hulpbehoevend is.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl met vermelding van uw naam, postcode en telefoonnummer.


Op avontuur tijdens Zomer Carnaval

Benthuizen - Inmiddels zijn er meer dan 75 kinderen aangemeld voor het fantastische avontuur, Huttenbouw Benthuizen in het thema Zomer Carnaval.
Vier dagen van samenzijn, bouwen aan paleisjes van sloophout, waarin vervolgens één nacht geslapen kan worden. En niet te vergeten tussendoor mee doen met leuke activiteiten en afsluiten met een heerlijke BBQ op donderdag. Kortom een geweldige afsluiting van ieders zomervakantie. Nog niet aangemeld, nieuwsgierig geworden of vragen? Kijk even op de website www.huttenbouwbenthuizen.nl en meld je aan!