Margriet Schavemaker ontvangt  het eerste exemplaar van de publicatie ‘Respect’.Foto: Richard Jetten
Margriet Schavemaker ontvangt het eerste exemplaar van de publicatie ‘Respect’.Foto: Richard Jetten Photography: Richard Jetten.

Uitreiking Publicatie RESPECT! in Museum De Voorde

Actueel

Zoetermeer - ‘Het is een open hand, vertrouwen op de mogelijkheid van een andere kant.’ Met deze woorden van spoken word artist Amara van der Elst werd op vrijdag 4 februari 2022 de tentoonstelling ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse kunst’ geopend. Een expositie die past bij de visie van het museum: “voor een meer begripvolle samenleving”.

De publicatie gaat dieper in op de motivatie en inspiratie van de 18 deelnemende kunstenaars. Kunstjournalist Milo Vermeire werd bereid gevonden alle kunstenaars te interviewen en zijn bevindingen in korte teksten weer te geven. Hij koppelt de individuele motivatie van de kunstenaar aan het thema respect en biedt daarmee een verdiepende uitleg bij elk kunstwerk.
Het eerste exemplaar van de publicatie is uitgereikt aan Margriet Schavemaker, artistiek directeur van het Amsterdams Museum en opgegroeid in Zoetermeer. De publicatie is daarna verkrijgbaar in de museumwinkel voor €12,50. De tentoonstelling ‘RESPECT!’ is nog te zien tot en met 4 september 2022.

De familietentoonstelling ‘Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’. Nog te zien t/m 31 juli 2022. ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’. Nog te zien t/m 4 september 2022