Bijeenkomst
Bijeenkomst

Problemen op de arbeidsmarkt

Zoetermeer - Op 16 juni spraken 35 personen van 15  maatschappelijke organisaties over de diverse problemen waarmee burgers te maken hebben.

Door de krapte op de arbeidsmarkt zou je denken, dat er voor iedereen een eerlijke kans op werk is. Niets is echter minder waar. Veel mensen missen de boot. Minister van Gennip erkende een week geleden, dat het om meer dan een miljoen mensen gaat. In Zoetermeer gaat het om ongeveer 6500 mensen. Dat is volgens Jan Waaijer van het organiserende JobHulpMaatje geen kwestie van "eigen schuld dikke bult” en wel van "dikke vette pech”.
JobHulpMaatje organiseerde met steun van Kansfonds een bijeenkomst met in Zoetermeer actieve organisaties om samen te bespreken met welke problemen mensen te maken hebben. En natuurlijk de vraag hoe organisaties elkaar hierin kunnen versterken.
In de bijeenkomst bleek dat behalve het beter benutten door de maatschappelijke organisaties van elkaar en het samenwerken met De Binnenbaan ook behoefte bestaat aan een actieve rol van de gemeente Zoetermeer. Er zal contact worden opgenomen met het nieuwe college van B&W om hierover afspraken te maken. Ook namen de voorzitter van JobHulpMaatje Jan Waaijer en Patrick Verhoef van De Binnenbaan het op zich om enkele ideeën uit deze bijeenkomst uit te werken.