Ridders van het Noorderlicht
Ridders van het Noorderlicht

Historisch feest

Zoetermeer - Basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem bestaat 12 jaar! Het 10 jarig lustrum kon helaas niet doorgaan, maar nu 2 jaar later is het de hele week feest in en om de school. En als je zo lang op je feest hebt moeten wachten is dat natuurlijk extra genieten.

Maandag zijn de leerlingen na het ten gehore brengen van het nieuwe schoollied begonnen aan allerlei activiteiten met Ridders op school. Op het veld in het Heempark stond er een middeleeuws vaardigheden circuit klaar. De leerlingen konden onder andere leren boogschieten, ringsteken, kastelen bouwen, katapult schieten en kregen wapenleer. Voor ieder wat wils! 

’s Middags was er een schildknapen en jonkvrouwen verkiezing en een riddertoernooi. Tijdens het riddertoernooi hebben de ridders van Witte Wilhelm en Rode Roderick het tegen elkaar opgenomen in een zeer indrukwekkend gevecht. De rest van de week is er nog van alles voor de kinderen te doen. Zo staat er nog een schoolreis, vossenjacht, sportochtend, bioscoopmiddag en fancyfair op het programma!