Inloopspreekuur energie besparen

Zoetermeer - De consulenten duurzaam van stichting Piëzo en de energieambassadeurs van DEZo organiseren een inloopspreekuur rondom het thema energie besparen. Op 29 juni kun je hen van 10:00 tot 12:00 uur spreken in de Ambachtenwerkplaats, Teldersrode 25 (in Winkelcentrum Buytenwegh) Zoetermeer.Heb je vragen op het gebied van energiebesparing? Heb je een hoge energierekening en wil je tips hoe deze te verlagen?Of wil je weten of en hoe je in aanmerking komt voor de energietoeslag van € 800,=.Kom dan naar dit inloopspreekuur. Je kunt zo binnenlopen zonder een afspraak te maken.Voor meer informatie kun je mailen met Simone Langeveld, simone@stichtingpiezo.nl


Ontmoeting in de De Wijngaard 

Zoetermeer - Elke vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur is de Wijngaard in Rokkeveen open om een kaarsje op te steken en om even stil te zijn. Ook is er altijd de mogelijkheid van een praatje onder het genot van een kopje thee of koffie.


Lezing over Suriname

Zoetermeer - In de Forum Bibliotheek wordt zondag 26 juni 2022 14:30 t/m 16:00 een lezing gehouden. Professor Chan Choenni vertelt over de geschiedenis van Hindostanen en Eric Kastelein over (de geheimen van) Paramaribo.
Professor Chan Choenni neemt u mee naar India en Suriname. Hij schets het beeld van Brits-Indiërs die vanaf 1873 als contractarbeiders op de plantages in Suriname gaan werken. Ze werden in India ‘geworven’ en tekenden minimaal voor vijf jaar. Voor het avontuur, voor beter loon, garantie op voedsel en soms misleid. Zij vervangen op de plantages de tot slaaf gemaakten. Gebaseerd op zijn boek Geschiedenis van Hindostanen 1973-2015 India Suriname Nederland (2021, Sampreshan Zoetermeer).  Historicus Eric Kastelein vertelt aan de hand van veel beeldmateriaal – een fascinerende wandeling door de stad – over zijn onderzoek naar de (vergeten) geschiedenissen achter bijzondere mensen en gebeurtenissen die de afgelopen 250 jaar een   gedenkteken hebben gekregen in Paramaribo. Toegang gratis. Adres: Stadhuisplein 1, 2711 EC, Zoetermeer. 


Taizé viering in de Wijngaard

Zoetermeer - Zondag 26 juni om 19.30 uur is er een Taizéviering. Deze wordt gehouden in de kerk de Wijngaard (Moeder Teresasingel 100, tegenover de watertoren in Rokkeveen). De viering is volledig in de traditie van Taizé: oecumenisch, meditatief met veel liederen, gebeden en stilte. Iedereen is welkom en als je een muziekinstrument kunt bespelen, neem deze dan mee.