Educatie Nationaal Videogame Museum Zoetermeer. Foto: Robbert Stroy
Educatie Nationaal Videogame Museum Zoetermeer. Foto: Robbert Stroy

Erkenning NVGM eind van het jaar verwacht

Zoetermeer - Het Nationaal Videogame Museum (NVGM) verwacht dat zij eind van het jaar de wordt opgenomen in het museumregister. Dat meldt directeur Hassan Tasdemir.

Door Hélène Ouwerkerk

"In september 2021 kwam het bericht dat het NVGM naar aanleiding van de pretoets in aanmerking komt voor de formele vervolgtoetsing. Hierop is het museum hard aan de slag gegaan om verschillende beleidsdocumenten te vervaardigen en is de bedrijfsorganisatie geprofessionaliseerd. Per half juli 2022 worden de beleidsplannen - waarin opgenomen de door het Museumregister aangegeven ontbrekende informatie - voor vervolgtoetsing  aangeboden. Naar verwachting zal het NVGM eind december tot het bestand van geregistreerde musea in Nederland zijn opgenomen", aldus Tasdemir.
Ondertussen is het museum nog altijd op zoek naar een groter onderkomen. Dat is volgens Tasdemir zeker niet het pand van Museum De Voorde mocht dat leegkomen. "Ik betreur het besluit van het college om Museum De Voorde te sluiten. Zoetermeer als derde stad in Zuid-Holland verdient een stads/stedelijk museum. Het NVGM trekt zijn eigen plan en heeft dat altijd gedaan", aldus Tasdemir.