Bewoners genieten van een buurtbarbecue
Bewoners genieten van een buurtbarbecue

BBQ-viering Waterland 50 Jaar

Zoetermeer - Op 11 juni 2022 is het 50-jarig jubileum van Waterland te Zoetermeer gevierd met een voortreffelijke BBQ.

De BBQ is aangegrepen om de banden aan te halen en de nieuwste bewoners een warm welkom te geven. Op de dag zelf werden vele herinneringen van de afgelopen jaren opgehaald, maar vooral ook veel gelachen.
Ook de kinderen hebben het ontzettend naar de zin gehad. Nadat het pleintje voor het verkeer was afgesloten werd een zeer imposante springkussen met een parcours voor hun opgezet. Het was even oppassen geblazen toen een zwerm bijen zich nestelden in de struiken naast de springkussen. Nadat een imker was ingeschakeld, die de beestjes en hun koningin een veilig nieuw onderkomen zou geven, kon het springen weer volop worden hervat. Het was indrukwekkend om te zien hoe de imker in speciale uitrusting de bijen vakkundig meenam.
Ondertussen hadden enkele heren gebbq-ed en kon iedereen zich laven aan al het het voorbereide eten. Te veel lekkers om op te noemen. Toen eenieder tevreden over hun volle buikjes wreven werd vervolgens het dessertbuffet uitgestald. Absolute favoriet daarbij was een chocolade fontein waarin aardbeien en marshmallows werden gedoopt.