Overhandiging van de cheque voor DigiTaalHuis.,
Overhandiging van de cheque voor DigiTaalHuis.,

Cheque van Lions voor DigiTaalHuis

Zoetermeer - Lionsclub Soetermare en Lionsclub De Meerbloemen hebben een cheque van 1000 euro  overhandigd aan Tirza Wongsosemito van het Digitaalhuis.

Het Digitaalhuis zou eigenlijk het goede doel zijn van het jaarlijkse Groot Zoetermeers Dictee dat begin dit jaar zou worden gehouden. Helaas ging het dictee niet door vanwege corona. Om het Digitaalhuis die de donatie goed kan gebruiken niet met lege handen te laten staan, besloten de twee Lionsclubs om toch een donatie te doen. Deze week reikten Angelique Nijmeijer van Soetermare en Charles Vacquier van De Meerbloem de cheque uit. 

Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van laptops voor de alfabetiseringsgroepen en voor het oefenen met de digitale vaardigheden. Met het oog op de afgelopen lockdowns gebruikten de docenten hun mobiel om contact te maken met de cursisten. De laptops zouden dus door de docenten gebruikt kunnen worden bij online les. In de alfabetiseringsgroep worden mensen toegerust met de basis van taal. Tevens helpen de docenten met de digitale vaardigheden. Veelal worden cursisten doorverwezen naar websites, maar is het moeilijk om zelf hiermee aan de slag te gaan.