Werk aan de weg Abdissenbos

Zoetermeer - Tot en met 8 juli 2022 wordt er aan de weg gewerkt aan het Abdissenbos waarbij het asfalt wordt vervangen. In deze periode is het Abdissenbos afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd.
Fase 1
Van 7 juni tot en met 26 juni 2022 worden de werkzaamheden uitgevoerd aan het gedeelte Fonteinbos-Voorweg. Tijdens deze werkzaamheden blijft het Haagsebos bereikbaar via het parkeerterrein van het Fonteinbos.
Fase 2
Van 27 juni tot en met 8 juli 2022 worden de werkzaamheden uitgevoerd aan het gedeelte Belvédèrebos-Fonteinbos. Het Belvédèrebos blijft bereikbaar via de Meerzichtlaan. Het verkeer naar het Fonteinbos en Haagsebos wordt omgeleid via de Voorweg.


Eikenprocessierups gezien?

Zoetermeer - De eerste eikenprocessierupsen zijn er weer. Dat is iets eerder dan verwacht, mogelijk door het warme en droge voorjaar. De eikenprocessierups heeft brandharen. Deze brandharen kunnen jeuk, bultjes en oogklachten geven. De gemeente werkt samen met een aannemer om de rups te verwijderen. Dat gebeurt zonder bestrijdingsmiddelen. Heeft u in de stad de eikenprocessierups gezien? Dit kunt u melden via www.zoetermeer.nl/melding-doen. 


De schijf van vijf in de zomer

Zoetermeer - Hoe kun je ook in de zomer een gezonde maaltijd samenstellen? In deze verrassende workshop bij inZet Meerzicht krijg je allerlei goede tips en ideeën van de diëtist van Goudenhart. Aansluitend kook je samen een gezond gerecht. De diëtist zorgt voor een recept en boodschappen.
Deze workshop vindt plaats op donderdag 23 juni van 10:00 tot 12:00 uur op de locatie Uiterwaard 21 in Meerzicht.
Deelname is gratis en voor kinderen van 0-4 jaar is er gratis kinderoppas aanwezig.
Neem om je aan te melden of voor meer informatie contact op met Sabina Geusebroek via sabina@stichtingpiezo.nl of bel met inZet via 079-8887770.


Damesfietsen gezocht

Zoetermeer - Heb jij nog een damesfiets in je garage of schuur staan waar je niets meer mee doet? Je kunt deze doneren aan een Oekraïense vluchteling. Bij hen is er grote behoefte aan fietsen. Ook zijn wij nog op zoek naar een paar losse fietssloten. Wil jij je fiets of fietsslot doneren? Neem dan even contact met ons op door een email te sturen naar info@presentzoetermeer.nl