Groot parkeeronderzoek

Zoetermeer - De gemeente wil graag een compleet beeld van het parkeren in de stad en heeft een onderzoeksbureau opdracht gegeven om een groot onderzoek uit te voeren. In alle wijken en straten van de stad gaan veldwerkers op pad om geparkeerde auto's te tellen op de openbare weg. Zowel overdag als 's nachts. Dus ook bij u in de straat!

Het onderzoek vindt plaats van 11 juni tot 3 juli op verschillende dagen van de week. In deze periode kunt u in uw straat de veldwerkers tegenkomen. Ook maken ze gebruik van een zogenaamde scanauto. De gemeenteraad heeft om dit onderzoek gevraagd. Het parkeeronderzoek gaat de gemeente helpen bij het opstellen van ruimtelijke plannen, bijvoorbeeld bij het bijbouwen van winkels of bedrijfspanden waar parkeren nodig is. Maar het helpt ook bij het beantwoorden van vragen van bewoners.
U kunt de veldwerkers herkennen aan oranje verkeershesjes. Ook rijdt er een scanauto door de straten. De scanauto telt unieke kentekens, maar scant de cijfers en letters op de kentekens niet. In elke straat van Zoetermeer wordt drie keer geteld: Op een doordeweekse middag, midden in nacht en op zaterdagmiddag.