Madelief Rommelse
Madelief Rommelse

Madelief Rommelse Judokampioene

Zoetermeer - Tijdens het laatste judotoernooi van dit seizoen voor de judoka’s van Budoschool Yotosama heeft de 7-jarige Madelief Rommelse het goud behaald tijdens de Open Beverwijkse Judokampioenschappen. Na vier gewonnen wedstrijden mocht de jeugdige karateka het goud ontvangen.

Maar Madelief was niet de enige sporter van Yotosama die in de prijzen viel. Zus Elizabeth en clubgenootjes Nolan de Jong en Milan Hippe behaalden het zilver en Melvin de Jong en Kevin Hippe behaalden het brons. Hugo Flink deed het erg goed maar greep net naast brons. Het was dus een goed toernooi voor de jonge judoka's uit Zoetermeer.

De kleintjes waren niet de enigen die in actie kwamen want ook voor de oudere judoka's was het een belangrijke wedstrijd. Voor de judoka’s -18 jaar was dit toernooi de laatste voorbereiding voor de District Kampioenschappen van Zuid-Holland waar de beste 4 zich plaatsen voor het NK wat op 2 juli in Den Haag gehouden wordt. 

Josephine Rommelse (-63 kg) en Tim Brabander (-73 kg) hadden een goede generale en behaalden beide het brons! Aishia Sie (-57 kg) viel helaas geblesseerd uit.