Ook genieten van muziek bij Culinair Zoetermeer. Foto: Alina Krasieva
Ook genieten van muziek bij Culinair Zoetermeer. Foto: Alina Krasieva

Meer dan alleen eten op Culinair Zoetermeer

Zoetermeer – Over ruim twee weken is het zover. In het eerste weekend van juli is Festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer weer terug van weggeweest! 

Op de 21e editie van dit gezellige festival staan maar liefst 11 restaurants en horecagelegenheden, die hun lekkerste gerechtjes zullen serveren. Maar de bezoekers van Culinair Zoetermeer kunnen van meer genieten dan alleen hapjes en drankjes! Er is dit jaar weer een mooi entertainmentprogramma samengesteld.

Gedurende het hele weekend zullen er verschillende muzikale acts het plein vermaken. Op vrijdagmiddag speelt onder andere Ladies on Fire, een getalenteerd muziekduo dat bestaat uit een DJ en saxofoniste. Op vrijdagavond spelen The Raspers. Deze Haagse band, berucht in heel de randstad, zal de avond feestelijk afsluiten met zijn lekkere rockmuziek van alle tijden.

Zaterdag- en zondagmiddag kunnen bezoekers genieten van een Akoestische Streetparade. Verschillende trio’s en kwartetten maken muziek tussen de gasten en aan de tafels. Afhankelijk van de dag komt er werkelijk van alles voorbij: bossa nova, funk, jazz, swing en blues! Ook ’s avonds wordt het steeds muzikaal genieten. Op zaterdagavond treedt de Zoetermeerse band Juicy op. Met een repertoire van old school soul en funk, tot R&B en jazz, deze 4-koppige band zal het marktplein zeker vermaken. Op zondag is het de eer aan de feestmakers van Funky Piano’s om het festival af te sluiten! Deze geweldige pianoband zal van de drie dagen van culinair genieten ongetwijfeld tot een feestelijk einde brengen. Houd de website in de gaten voor de gehele podiumprogrammering.

Videogames & Kids Culinair
Ook ‘Kids Culinair' is weer onderdeel van het festival dit jaar. Aan de kleintjes wordt namelijk elk jaar gedacht. Het entertainment voor de kinderen wordt deze editie verzorgd door het Nationaal Videogame Museum. Eigenaar Hasan Tasdemir en zijn team nemen verschillende speelautomaten en videogames mee naar het marktplein, waar het Nationaal Videogame Museum zijn eigen tent zal hebben. In de tent kunnen kinderen gedurende het hele 3-daagse festival spelletjes spelen. De tent blijft 's avonds open, dus uiteraard zijn bezoekers boven de 18 dan ook van harte welkom om te gamen.Het Nationaal Videogame Museum organiseert naast de games, op de zaterdag- en zondagmiddag in samenwerking met Junis Kinderopvang ook speciale culinaire workshops voor de kids.