De welpen bij het graf van John McCormick
De welpen bij het graf van John McCormick

Tocht naar het verleden bij jarige scouts

ZOETERMEER – Scoutinggroep John McCormick vierde zaterdag 11 juni haar 76ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Veel vrijwilligers werden in het zonnetje gezet. Zo kregen de jubilarissen uit handen van groepsbegeleidster Jitske Boerkamp een certificaat met mooie woorden en een speld met daarop het lustrumjaartal.

Het Lustrumteken van 5 jaar was voor Robert van Duijvenvoorde, Judith van der Vlis en Renske van der Meer. Van 10 jaar voor Diana Holstege en Tristan Breemer, van 15 jaar voor Jolande van Strien, van 20 jaar voor Eric van der Niet en Robert van Oppen, van 25 jaar voor Sjoerd van Roon en Amber van Drongelen en van ruim 40 jaar voor Marc van Dinter en Edwin Albers. Daan van Steveninck kreeg een aparte waardering voor zijn inzet bij de verkenners. Daarnaast werden er door de Praktijkbegeleiders certificaten uitgereikt voor het behalen van de kwalificaties basisvaardigheden EHBO, leidinggevende bevers/welpen/scouts en teamleider.
Vervolgens werden er allerlei spellen gedaan zoals een smokkelspel en een speurtocht naar het verleden van ondermeer naamgever John McCormick.
De groeiende scoutinggroep heeft nog ruimte voor nieuwe vrijwilligers. GeĂ¯nteresseerden kunnen mailen naar groepsbegeleider@johnmccormick.nl.