Ingezonden brieven

Dure woningen

Lang geleden hield ik mij bezig met volkshuisvesting. Ik werd getroffen door het bericht op de voorpagina van het Streekblad over het coalitieakkoord.

Ik vind het triest om te constateren dat het nieuwe college van Zoetermeer alleen dure woningen wil bouwen met het argument dat door sociale woningbouw een beroep zal worden gedaan op sociale voorzieningen. Hiermee stigmatiseert dit college mensen die slechts gebruik kunnen maken van sociale woningbouw en hiermee stigmatiseert dit nieuwe college mensen die gebruik moeten maken van sociale voorzieningen. Los daarvan staat dit nieuwe college naar mijn mening volstrekt buiten de realiteit want aan betaalbare woningbouw is de grootste behoefte.

Nico Bink

Buytenwegh

Geachte burgemeester Bezuijen en geachte gemeenteraad. Hierbij wil ik u dringend vragen bepaalde wijken niet meer in het openbaar te stigmatiseren. Het is pijnlijk en werkt averechts. Het verstoort ook de eenheid, die Zoetermeer toch wil zijn. Mijn wijk, Buytenwegh, is een prettige wijk. Het is er gewoon goed wonen, voor ons al ruim 40 jaar. Palenstein heeft lang een slechte naam gehad. Nu moeten alle zeilen bijgezet worden om dat beeld weer ten goede te keren. We weten allemaal, dat er overal goede en minder goede dingen (kunnen) gebeuren. Veiligheid en zekerheid zijn nooit te waarborgen. Het leven zit er overal vol mee. Wilt u het niet meer een hele wijk aanrekenen ?

Helga van Oosterhout

Zondagmiddag Blues

Het ritme van de regen
Vermengt zich met het ritme van de blues
Krachtige klanken met zoete bloemengeur
Als de muziek verstomt
Swingen de vogels
Zingen zij verder en geven de opmaat
voor het volgende couplet
De slanke sequoia's zijn het decor
Ganzenkuikens kijken toe
Zien
Hoe mijn gemoed versmelt met de muziek
De klanken rauw, melancholiek
Waterlelies Dobberen samen met mijn gedachten dromerig weg
Naar mooie oorden.
Dit is geluk

Angela

Ook een ingezonden brief insturen? Mail dan naar redactiestreekblad@telstarmediacentrum.nl.. Wie weet staat volgende week uw brief in het Streekblad.