De kinderen beleven van alles op het zomerkamp.
De kinderen beleven van alles op het zomerkamp.

Jeugdkamp 1 Zoetermeer dit jaar in juli

Zoetermeer - Zomerkamp is voor het leiding team en de kids een onvergetelijke week! Al sinds de jaren zeventig vinden er zomerkampen plaats in Zoetermeer, één van deze zomerkampen is kamp1 van 9 tot 16 juli. 

Veel Zoetermeerders kijken hier erg positief op terug en voor vele kinderen is het een onvergetelijke week. Ze krijgen tegenwoordig zelfs kinderen mee waarvan de ouders als kind al deelgenomen hebben aan kamp1! Tijdens de kampweek doen ze verschillende spellen, zoals speurtocht, vossenjacht en levend cluedo. Ze gaan ook BBQ-en, zwemmen, zingen rond het kampvuur en vieren ze de laatste avond een bonte avond. Kortom: een week vol met plezier en gezelligheid.
De week begint met een kennismakingsspel waarbij de kinderen in kleine groepjes elkaars naam leren kennen. Tijdens de kampweek zijn er meerdere spellen waarbij de kinderen samen moet werken, elkaar moeten aanmoedigen en elkaar moeten helpen.

Positieve eigenschappen 
Ook is er een dag waarin de spellen juist gericht zijn op het zoeken naar positieve eigenschappen van de ander. Zo wordt er altijd een positieve sfeer neergezet. Niet alleen bij het kampgebouw worden spellen gespeeld, maar ook in de omgeving. Het bos leent zich goed voor een potje vlaggenroof en levend stratego. In het nabijgelegen dorp spelen ze ook traditiegetrouw een dag vossenjacht.
Kamp 1 is een zomerkamp dat volledig georganiseerd wordt door gedreven vrijwilligers. Het leidingteam bestaat uit een gemengde groep die allemaal een bepaalde affiniteit hebben met kinderen. Deze leiding voert diverse beroepen uit, de één geeft theaterles aan kinderen, de ander is vroeger zelf jaren mee geweest als kind en iemand anders heeft bijvoorbeeld een achtergrond in Pedagogiek en onderwijs. Deze verschillen maken dat leidingteam een onwijs sterk, gezellig en creatief brein die de week elk jaar weer tot een groot succes weet te brengen.
Om elk jaar interessant en verrassend te houden wordt er jaarlijks een ander thema gekozen. Dit zijn thema’s die aanspreken bij de belevingswereld, fantasie en actualiteit. Voorbeelden hiervan zijn: sprookjes, superhelden en afgelopen jaar is de kampweek helemaal omgedoopt naar een seizoen van ‘Wie is de mol?'.

Voor wie? 
Kamp1 specialiseert zich in de leeftijd van 8 jaar tot het einde van de basisschool. Voor kinderen tot de 16 jaar is er de opvolger van kamp1, genaamd kamp 2. Voor meer informatie zie de website: www.kamp1.nl.