Elkaar ontmoeten aan de Bijdorplaan.
Elkaar ontmoeten aan de Bijdorplaan.

Bewoners Bijdorplaan vier Donut Dag

Zoetermeer - 3 juni was Donut Dag, de landelijke feestdag van het Leger des Heils. Donut Dag is een internationaal fenomeen, dat in 2000 is overgewaaid naar Nederland, maar is ontstaan in de Eerste Wereldoorlog,toen soldates van het Leger des Heils verse donuts uitdeelden aan de infanteriesoldaten aan het front.

Van soldaten is geen sprake op deze zonnige dag in Zoetermeer maar het Leger des Heils bedacht dat het ook heel goed mogelijk is om deze historische feestdag in een andere vorm te gieten en dat gebeurde dus ook in Zoetermeer.

Belangrijk doel van deze dag is, dat buren elkaar ontmoeten in de "buurthuiskamer" en samen een geluksmomentje delen. Een aantal bewoners van het seniorencomplex aan de Bijdorplaan heeft van deze gelegenheid gebruikgemaakt om onder het genot van donuts en een drankje bij elkaar te komen in de "buurthuiskamer" (het binnenterrein) en elkaar nog beter te leren kennen,

Uiteraard werden heel wat donuts gegeten en ook uitgedeeld aan de komende en gaande mens. Donut Dag werd hier mogelijk gemaakt door de afdeling Zoetermeer van het Leger des Heils. Iedereen genoot van de gezelligheid en ontmoetingen met elkaar.