Vrijwilliger Thuis zoekt vrijwilligers

Zoetermeer - Vrijwilliger Thuis heeft veel nieuwehulpvragen en is daarom weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers:

Maatje begeleiding medische afspraken en/of wandelmaatje

Een 58-jarige vrouw in Driemanspolder heeft zich altijd voor ouderen ingezet, lange tijd professioneel via haar werk en, toen dat door een chronische ziekte niet meer kon, via vrijwilligerswerk. Ze heeft nu zelf behoefte aan een vrijwilliger. Ze moet af en toe naar het LangeLand of het Haga ziekenhuis voor artsengesprekken, onderzoeken of behandelingen. Helaas heeft ze niemand die met haar mee kan gaan. Ze zou erg blij zijn met een vrijwilliger die haar haar hierbij wil ondersteunen. Die haar wil begeleiden in en naar het ziekenhuis, een (2e ) luisterend oor bieden in de spreekkamer en morele steun geven, een korte samenvatting van het besprokene maken en dit eventueel met haar nabespreken. Ze vindt het eng en moeilijk alleen.
Door ziekte is haar conditie sterk achteruit gegaan. Om te proberen deze weer wat te verbeteren wil ze daarom graag met iemand gaan wandelen. Ze kan op dit moment een uurtje lopen, maar zou dit graag wat verder op willen bouwen. Vanwege haar gezondheidsproblemen voelt ze zich geruster om dit samen met iemand te doen.

Een gezellige middag in Seghwaert
Voor een vriendelijke 78-jarige mevrouw uit Seghwaert zijn we op zoek naar een vrijwilligster die op donderdagmiddag iets gezelligs met haar wil doen. Mevrouw heeft last van het geheugen en haar echtgenoot die haar met zorg en liefde omringt, kan haar niet meer alleen laten.
Mevrouw is niet zo’n prater meer, ze is altijd al meer een doener geweest. Ze vindt het gezellig om samen een kopje koffie of thee te drinken, in de tuin of op een terrasje in de Dorpsstraat. Ook een ommetje maken, wat ‘rommelen’ in de tuin, een bezoek aan de Pelgrimshoeve of een potje jokeren doet ze graag.

Wandelmaatje gezocht
Een 74-jarige meneer die in Meerzicht woont heeft altijd een heel actief leven gehad. In zijn vrije tijd maakte hij in opdracht reportages van bruiloften en samen met zijn vrouw ging hij graag sporten, uitstapjes maken en op vakantie. Sinds hij last heeft van zijn geheugen is er veel weggevallen, alleen een wandeling maken lukt niet meer en dat mist hij erg. Meneer kijkt er naar uit om samen met een vrijwilligster op donderdagmiddag een rondje Westerpark of Buytenpark te doen en onderweg een kopje koffie of thee te drinken. Op dagen dat het geen wandelweer is vindt hij het fijn om samen te praten, een woordzoeker te doen of foto's te kijken.

Heb je interesse in een van onze vacatures of wil je meer informatie neem dan contact met ons op via vrijwilligerthuis@meezhn.nl of via Martine de Waal, tel. 06-39437494.