Drie keer goud voor Desirée Buwalda

Zoetermeer - De Zoetermeerse Desirée Buwalda heeft afgelopen weekend op het NK twirlen in Almere op maar liefst 3 onderdelen een gouden medaille in de wacht weten te slepen en 1x zilver.
Afgelopen april deed de 16-jarige nog mee met het Europees Kampioenschap in Seléstat te Frankrijk, waarbij zij de Nederlandse equippe mocht vertegenwoordigen op het onderdeel 2 baton.
Met dit onderdeel stond zij ook op de wedstrijdvloer tijdens het NK en wist zij een prima optreden neer te zetten met als resultaat Nederlands Kampioen 2 baton.|
Dat zij niet alleen op het onderdeel 2 baton oppermachtig was, bleek eerder dit weekend. Zaterdags heeft zij een perfect optreden laten zien met haar dance-routine. Ook op dit onderdeel oordeelde de jury dat Desirée de beste in haar categorie was en werd zij Nederlands Kampioen.
Desirée nam ook deel met 2 teams. Het twirlteam mocht het spits afbijten en liet zien dat zij terecht geplaatst was voor het NK twirlen. Met een mooie 2e plek moest zij slechts 1 deelnemer voor zich dulden. Anders was het voor het dance team. Desirée en haar teamgenoten knalden als nooit tevoren en wisten hoge punten te scoren, zodat de Zoetermeerse voor de 3e keer dit weekend op het hoogste plekje op het ere-podium mocht klimmen. Desirée twirlt bij Inspiration in Voorhout.


Voorbeschouwing nacompetitie sv DSO – CION

Zoetermeer - Dat de Vlaardingens ploeg uit de 2e klasse D door het behalen van de 2e periodetitel nu net als wij deelnemen aan de nacompetitie voor promotie zegt genoeg. Beide teams kunnen aardig “ballen” en de focus, scherpte en wedstrijdmentaliteit kunnen wel eens doorslag gevend worden. Trainer Bert de Best is duidelijk. 

sv DSO hoopt op een grote supporters schare die hun club komen steunen. De spelers, technische staf en begeleiding zullen er alles aan doen om met het mes tussen de tanden de overwinning te behalen. Dat de winnaar direct door gaat naar de volgende ronde is tevens van essentieel belang. Een 12e man kan de doorslag geven. Indien sv DSO deze wedstrijd wint speelt het de 2e ronde uit op dinsdag 14 juni. De tegenstander is de winnaar van Papendrecht – Vitesse Delft. Zaterdag 18 juni is de finale op neutraal terrein. Waar dat is hangt mede van de geplaatste teams af. De winnaar speelt komend seizoen in de 1e klasse KNVB, een niveau waar sv DSO zo naar hunkert.