Een prachtig bedrag bij Alpe d'HuZes
Een prachtig bedrag bij Alpe d'HuZes

Anton Bood volbrengt Alpe d'HuZes

Zoetermeer - Vorige week donderdag ging om 04.30 op de Alpe d’Huez de Alpe d’HuZes van start met 5000 wielrenners en ongeveer 1000 wandelaars.

Iedereen was gesponsord voor deze prestatie om geld op te halen voor kankeronderzoek. Zoetermeerder Anton Bood was een van hen.
De berg bestaat uit 21 bochten, men telt van onderaf aan, en vooral tot bocht 17 is het stijgingspercentage ongeveer 11%, best een heftig begin. Het lukte Anton prima om achter elkaar twee keer omhoog te fietsen, hij deed dit ook voor "zijn” gasten in het Hospice waar hij als vrijwilliger werkt.
Met zijn begeleider werd overlegd en er werd besloten dat het oké was en Anton ging nog voor een derde keer. Maar na twee beklimmingen was toch het eerste zware stuk teveel om te fietsen voor hem en in bocht 16 stond een medische post van de organisatie en werd Anton van het parcours gehaald. Een arts vond het niet verantwoord voor hem om door te fietsen, het was inmiddels ook al erg warm, 34 graden, geworden. Toch een beetje met een gevoel van jammer besloot Anton om inderdaad te stoppen. Zijn bijdrage bijna € 5.000,00 was goed en de fietsprestaties twee en een kwart keer omhoog was natuurlijk. En dat is sowieso een topprestatie van Bood.
De uiteindelijk opbrengst van deze Alpe d'HuZes werd 's avonds bekend gemaakt en was een heus record met ruim 16 miljoen euro is de KWF meer dan blij.