Ukelele workshop in de perenboomgaard

Zoetermeer - Altijd al een instrument willen leren bespelen, maar denken dat het te veel tijd kost? Dan is de ukelele de oplossing.
Dit instrument is laagdrempelig en het is makkelijk te bespelen. Al na een paar keer oefenen kan je een liedje begeleiden. Op zaterdagmiddag 18 juni om 14.00 uur wordt er door Brigitte Berghahn van B Ukeful een workshop ukelele spelen gegeven, in de Hof van Seghwaert. In deze workshop van 2,5 uur leer je op een ontspannen manier het ukelele spelen. Na deze workshop kan je enkele liedjes begeleiden. Om mee te doen hoef je geen muzikale achtergrond te hebben of noten te kunnen lezen. De workshop is geschikt voor jong en oud (vanaf 15 jaar). Aanmelden of meer info: b.ukeful@gmail.com of www.b-ukeful.com.


Meer geluk ervaren 

Zoetermeer - Jezelf gelukkig voelen en positief in de het leven staan, zijn belangrijke ingrediƫnten voor een goede gezondheid. Tijdens de workshop van Indigo Preventie op maandagmiddag 13 juni leer je welke factoren je helpen om meer geluk te ervaren. Samen met de trainer en andere deelnemers ga je ontdekken hoe je meer van het leven kunt genieten. De locatie van de workshop is Rakkersveld 253 en het tijdstip is van 13:45 tot 15:00 uur. Deelname is gratis en voor kinderen van 0-4 jaar is er gratis kinderoppas aanwezig. Aanmelden bij inZet via info@inzet-indewijk.nl of via 079-8887770.


Beter leren rekenen

Zoetermeer - Bij Piƫzo Meerzicht kun je vanaf woensdag 8 juni elke week terecht voor rekenles. Samen met een docent en ervaren vrijwilligers ga je aan de slag met de basisrekenvaardigheden. De rekenlessen worden gegeven op de locatie Uiterwaard 21 op woensdagochtend van 9:15 tot 11:15 uur. Deelname is gratis en voor kinderen van 0-4 jaar is er gratis kinderoppas aanwezig. Aanmelden bij Sabina Geusebroek via sabina@stichtingpiezo.nl of via 079-3229453.


Klimaatneutrale CityHub

Zoetermeer - DHL Parcel heeft klimaatneutrale CityHub in Zoetermeer geopend. Zoetermeer maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 26 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden. De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de elektrische bestelauto's opgeladen worden. Vanuit de CityHub rijden bezorgers dagelijks circa 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven in Zoetermeer.