Grote vreugde bij de hockeyheren van Zoetermeer.
Grote vreugde bij de hockeyheren van Zoetermeer.

Hockeyheren Zoetermeer schrijven geschiedenis

Zoetermeer - Voor het eerst in de geschiedenis van de de Zoetermeerse hockeyclub MHCZ is het eerste herenteam gepromoveerd van de eerse Klasse, Poule D naar de Overgangsklasse. 

Zondag bereikten ze in Delft na een bloedstollende ontknoping van de competitie de koppositie in de poule waardoor ze rechtstreeks promoveren.
Tot deze week streden nog drie andere teams voor het kampioenschap. Rijswijk viel donderdag af door een gelijkspel tegen Hudito (Delft). Roomburg (Leiden), dat al een flink aantal weken de ranglijst aanvoerde, en Schiedam, dat de derde plaats bezette, namen het zondag tegen elkaar op in een echte titanenstrijd.

Bij winst van Roomburg, zou dit team promoveren. Bij winst van Schiedam en een gelijkspel of verlies van Zoetermeer, zou Roomburg promoveren en Schiedam via play-offs alsnog promotie kunnen afdwingen. Zoetermeer zou met lege handen staan. Maar dit gebeurde allemaal niet. Een van de twee droomscenario's van de Zoetermeerse mannen werd werkelijkheid: ze wonnen zelf met 1-4 van Hudito, Roomburg en Schiedam speelden gelijk waardoor Zoetermeer evenveel wedstrijdpunten verzamelde als koploper Roomburg en op basis van meer gewonnen wedstrijden het kampioenschap binnensleepte.