MEE ZHN-Vrijwilliger Thuis zoekt vrijwilligers

Zoetermeer - Vrijwilliger Thuis heeft veel nieuwehulpvragen en is daarom weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers:

Begeleiding medische afspraken
Een van oorsprong uit Suriname afkomstige 59-jarige vrouw in Palenstein, die halfzijdig verlamd is, heeft door haar beperkingen helaas weinig contacten meer met andere mensen. Dat mist ze erg. Ze zoekt een vrijwilligster die samen met haar leuke dingen wil doen. Bij mooi weer samen naar de winkels gaan, zij op de scootmobiel, en daarna ergens iets drinken. In de winter samen iets binnenshuis doen, zoals een spelletje en een praatje maken. Het zou fijn zijn als je ook met haar mee kan gaan bij medische afspraken in het LangeLand ziekenhuis (circa 8x per jaar); haar begeleiden met de Regiotaxi naar en in het ziekenhuis. Tevens ondersteuning bieden in de spreekkamer met een (2e ) luisterend oor, een korte samenvatting van het besprokene maken en dit met haar nabespreken. Spreekt het jou aan haar maatje te worden?  Ook als je niet mee wilt met medische bezoeken, of juist alleen maar met medische bezoeken ben je van harte welkom.

Zwemmaatje
Een 62-jarige vrouw in ’t Dorp heeft een herseninfarct gehad. Ze is altijd heel erg actief geweest en zou daarom graag weer wat meer bewegen. Doordat ze nog balansproblemen heeft voelt ze zich alleen hierbij wat onzeker. Ze zou daarom graag een vrijwilliger hebben die samen met haar dingen wil doen. Het liefst zou ze 1x per 1 of 2 weken samen baantjes gaan zwemmen. Ze heeft geen hulp nodig bij het zwemmen, maar vindt het vanwege haar balansproblemen prettig als er iemand is die een beetje mee op let, bijv. bij het zwembad ingaan. Daarnaast vindt ze het ook gezelliger met zijn 2-en, leuk samen een praatje maken. Mevrouw is namelijk een echt mensenmens. Voor haar ziekte was ze voor haar werk altijd veel onder de mensen. Die contacten mist ze erg. In plaats van zwemmen af en toe eens samen een stukje buiten wandelen (zij met rollator) en dan samen ergens iets drinken vindt ze ook leuk.

Een ommetje met de rolstoel
Een 89-jarige meneer die in Buytenwegh woont en altijd erg sportief en creatief geweest is, is helaas niet meer goed ter been. Meneer heeft ook wat last van het geheugen en geniet erg van de natuur. Hij zou het fijn vinden als er een vrijwilliger komt die hem in de rolstoel mee naar buiten wil nemen voor een ommetje. Misschien heb jij (twee)wekelijks op maandag- of donderdagmiddag zin om met meneer op pad te gaan? Ook zijn echtgenote zou je zeer dankbaar zijn, ze kan als jij er bent even wat voor zichzelf doen.

Heb je interesse of wil je meer informatie neem dan contact op via vrijwilligerthuis@meezhn.nl of via Maria van den Akker, tel. 06-10646765.