Sham Hira (rechts) overhandigt het boek aan de burgemeester.
Sham Hira (rechts) overhandigt het boek aan de burgemeester.

Boek voor burgemeester

Zoetermeer - Burgemeester Michel Bezuijen ontving vorige week een exemplaar van de verhalenbundel ‘De Boom en Het Blad’ uit handen van Sham Hira.

De schrijver heeft een vijftiental personen uit de Hindoestaanse gemeenschap geïnterviewd over hun levensloop in de afgelopen veertig jaar. Ook een groot aantal Zoetermeerders delen verhalen uit hun jeugd in Suriname, de overkomst naar Nederland en hun leven vandaag de dag.
Het vastleggen van deze persoonlijke verhalen levert de lezer herkenbaarheid in grappige maar soms ook verdrietige situaties, maar ook inzicht in het leven van de Hindoestaanse Nederlander.
Een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek gaat onder andere naar het schoolmeubilairproject Suriname van de stichting SSCAZ en naar het menstruatiearmoedeproject Zoetermeer in samenwerking met Mahé Yoga, die men ondersteunt met onder meer rollators, sportkleding en voetballen voor kinderen
De verhalenbundel is te bestellen via: www.sscaz.nl.

Schrijver 
Sham Hira (49) kwam met zijn ouders op z'n tweede jaar vanuit Suriname naar Assen. In 1987 verhuisde het gezin naar Zoetermeer.
Als voorzitter van de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (SSCAZ) ondersteunt hij de Hindoestaanse cultuur.