Stichting Piëzo zoekt computervrijwilligers

Zoetermeer - Stichting Piëzo is op zoek naar computervrijwilligers, die gerichte computerlessen kunnen geven. Daarnaast kunnen ze systeembeheer ondersteunen. Stichting Piëzo zorgt voor een inwerkperiode voor vrijwilligers en beschikt over lesmaterialen.
Neem voor aanmelden of meer informatie contact op met Femke Boerkamp, femke@stichtingpiezo.nl of 06-46872086.


Cursus bij inZet omgaan met stress

Zoetermeer - Op dinsdag 7 juni vindt de workshop ‘omgaan met stress' plaats bij inZet Seghwaert-Noordhove. De workshop vindt plaats bij inZet Seghwaert-Noordhove, Petuniatuin 7a van 9:30 tot 11:30. Deelname is gratis.
Stress heeft veel invloed op je gezondheid. Tijdens deze workshop leer je wat stress precies met je doet. Je krijgt inzicht in de manier waarop jij met stress omgaat. Daarnaast leer je hoe je in balans kunt blijven, door anders met stress om te gaan.
Aanmelden en meer informatie kan via E: b.frederiks@inzet-indewijk.nl of T. 06 463 61 374, of loop even langs bij inZet aan de Petuniatuin 7a.


Coördinator en voorlezers gezocht

Zoetermeer - Bij de VoorleesExpress ondersteunen men gezinnen met de taalontwikkeling van hun kinderen. Een vrijwillige voorlezer komt wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen en de ouders handvatten te geven om het voorlezen zelf over te nemen. Zo geven ze taal en boeken een blijvende plek in het dagelijks leven. Naast voorlezers zijn er ook vrijwillige coördinatoren die groepjes gezinnen en voorlezers begeleiden. Zij vormen de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding. Wie zelf ook graag wil voorlezen of wie interesse heeft in de rol van coördinator, kan zich opgeven door contact op te nemen met Leonie Bierhuizen via zoetermeer@voorleesexpress.nl of 06‑43146849. 


Snuffelmarkt in Buurthuis Kom Op

Zoetermeer - Op zaterdag 4 juni opent Buurthuis Kom Op haar deuren voor de maandelijkse gratis snuffelmarkt. Buurthuis Kom Op is te vinden aan de Karel Doormanlaan 2B (hoek 1e Stationsstraat). Van 9.00 tot 15.00 kan gesnuffeld worden tussen de aangeboden koopwaar, waaronder tweedehands spulletjes en boeken. Ook worden producten aangeboden zoals zelfgemaakte geboorte- en felicitatiekaarten.