Burgemeester opent solidariteitsconcert

Berkel en Rodenrijs - Burgemeester Pieter van de Stadt opent op vrijdag 20 mei het grote Solidariteitsconcert in de OL Vrouw Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs. Die avond treedt daar het Alphens Kozakkenkoor op samen met harpiste Sophie van Dijk. Veel aandacht is er voor de vluchtelingen uit Oekraïne in Lansingerland.

Een aantal van hen is dan ook bij het concert aanwezig. Ook de gemeenteraad van Lansingerland is ervoor uitgenodigd. Het Alphense koor heeft zijn repertoire aangepast vanwege de situatie in Oekraïne. Het concert staat dan ook in het teken van verbondenheid met het land en zijn bevolking. Aan het eind van de avond is er een deurcollecte voor de Vluchtelingenactie van Pastor Bladowski uit Bleiswijk. Ook het batig saldo van de avond wordt hieraan gedoneerd. Door de actie kan eerste hulp worden geboden aan Oekraïense vluchtelingen, die in Polen aankomen. In de stad Przemysl werken Poolse paters samen met tientallen vrijwilligers dagelijks aan hun opvang.

Het concert begint om 19.30 uur, toegang vanaf 19.00 uur. Kaarten à € 15 incl. koffie/thee zijn verkrijgbaar via cultuuraanhetlint.nl; bij Primera Sandra in Bleiswijk en bij Van Atten en Van den IJssel in Berkel. Leden van KBO en PCOB krijgen daar op vertoon van hun ledenpas € 2 korting. Ook aan de zaal zijn kaarten zolang de voorraad strekt.


Informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk

Bleiswijk - Woensdagochtend 8 juni houdt VIP Lansingerland een informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk. 

Tijdens deze bijeenkomst krijg je een beter beeld welk vrijwilligerswerk bij je past. Het is een leuke manier om voor jezelf je wensen en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op een rij te krijgen. De informatiebijeenkomst is op woensdag 8 juni vanaf 9.30 uur tot uiterlijk 11.45 uur op een locatie in Bleiswijk. Aanmelden kan via info@viplansingerland.nl. Deelnemers ontvangen de adresgegevens na aanmelding.