Vrijwilliger Thuis zoekt vrijwilligers

Zoetermeer - Vrijwilliger Thuis heeft veel nieuwehulpvragen en is daarom naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers:

Naar buiten met de rolstoel
Een 93-jarige vrouw uit ‘t Dorp, heeft een slechte mobiliteit en ziet heel slecht. Geestelijk is ze echter nog heel goed. Ze is altijd opgewekt en houdt van het maken van een grapje. Ze zegt zelf ‘Ik heb elke dag schik, bijv. met de mensen van de thuiszorg’. Ze is erg wilskrachtig om nog zoveel mogelijk zelf te doen en creatief in het vinden van oplossingen om dit mogelijk te maken. Wat zou mevrouw blij zijn met een vrijwilliger die met haar naar buiten wil gaan, naar het park en de Dorpsstraat en samen ergens iets drinken. Mevrouw is een gezellige prater, weet enthousiast te vertellen. Ze vindt het leuk om over vroeger te praten. Haar rolstoel heeft elektrische duwhulpondersteuning, waardoor het niet zwaar duwen is. Wil jij een gezellige middag hebben met haar?

Mee naar medische afspraken
Een 68-jarige man in Buytenwegh heeft een aantal jaar geleden een herseninfarct gehad, waardoor hij halfzijdig verlamd is. De man heeft goed gevoel voor humor, is positief en weet zich prima zelf bezig te houden. Hij is op zoek naar een vrijwilliger die met hem mee wil gaan naar zijn medische afspraken, momenteel gemiddeld 1x per 1 - 2 maanden, meestal in het LangeLandziekenhuis in Zoetermeer. Hij zoekt iemand die een 2de luisterend oor wil zijn tijdens het gesprek met de arts, samen met hem wil zorgen dat zijn vragen goed beantwoord worden en een kort verslagje wil maken. Op die manier is hij er zeker van dat al het besprokene goed begrepen wordt en onthouden. Door zijn herseninfarct kan dit wel eens lastig zijn voor hem. Hij zou het fijn vinden als jullie samen vanaf zijn huis naar het ziekenhuis kunnen gaan, hij met de scootmobiel, jij lopend of met de fiets.

Scootmobielmaatje
Een 75-jarige vrouw uit Meerzicht, is sinds vorig jaar weduwe. Ze mist haar man erg. Mw kan niet goed lopen en heeft een chronische longziekte. Mw houdt van gezelligheid en humor. Mw zoekt een scootmobielmaatje om samen tochtjes met de scootmobiel te gaan maken, bijvoorbeeld langs de Noord-Aa of naar Delft langs het water. Samen onderweg genieten van de natuur, ergens gezellig lunchen en een praatje maken. Zomer en winter vindt ze dat leuk, als het maar droog is. Is het minder goed weer? Dan vindt ze het gezellig samen een legpuzzel te maken of met spreekwoorden bezig te zijn. Daar is ze in geïnteresseerd. Wil jij er samen met haar op uit of ken je iemand die ook op een scootmobiel rijdt en dit leuk zou vinden?

Heb je interesse in een van onze vacatures of wil je meer informatie neem dan contact met ons op via vrijwilligerthuis@meezhn.nl of via 06-10646765.