Dineren in de stijl van Couperus
Dineren in de stijl van Couperus

Dineren met verhalen in het Stadstheater

Zoetermeer - Deze zaterdag komt Couperus Culinair naar het Stadstheater: een voorstelling en diner in één.  Om 18:00 uur start de avond, waarbij vertellers Frank Belt en Marjan Penterman tussen de gangen door bekende én verrassende verhalen vertellen van Couperus. 

Dit ‘verteldiner' is het vervolg op het Dahldiner. Mede dankzij meesterverteller Frank Belt was dit een groot succes. In Couperus Culinair neemt hij met Marjan Penterman het publiek mee in de literaire wereld van Couperus. Louis Couperus was een van de eerste vertegenwoordigers van het literaire naturalisme. Zijn vrouw Elisabeth Baud en hij hielden zo van lekker eten, dat in zijn boeken ook volop gegeten en gedronken wordt. Daarnaast hield Elisabeth een schriftje bij met hun favoriete recepten. Dat schriftje is de basis waarop José Buschman het kookboek ‘Couperus Culinair' schreef.
De kok van dienst bereidt zaterdagavond een heerlijk driegangendiner naar de smaak van Couperus. Zo verscheiden als zijn smaak, zijn ook de verhalen die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Deze verhalen zorgen voor een verbeeldende ervaring, waarmee de schrijver tot leven komt. Maurits Boreel zorgt met zijn viool voor de muzikale begeleiding, waardoor je je even meer dan honderd jaar terug in de tijd waant.
Het diner begint om 18.00 uur. Kaarten kosten € 37,50.Kaarten via www.stadstheater.nl