Marjan van Leeuwe
Marjan van Leeuwe

Keramiek en brons in Vivaldi

Zoetermeer - Marjan van Leeuwe exposeert met mozaïek tot 1 september 2022 in de vitrine in de toegangshal op de begane grond van het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 te Zoetermeer.

Sinds 1991 houdt Marjan zich bezig met het maken van kerami­sche beelden en beelden in brons, unica's volgens de circe perdue, de verloren wasmethode.
Naast haar werk als verpleegkundige, haar vader was van mening dat er in de kunst geen droog brood te verdienen viel dus moest zij maar een vak leren, is zij op haar 35e naar de academie gegaan. Met veel plezier heeft zij de twee heel verschillende werkvlakken altijd gecombineerd.
Haar keramische beelden ontstaan met een 'dikke' knipoog naar de vrouw in al haar algemeenheid en al haar pracht. Ze geven haar beeld van vrouwen met een flinke dosis humor weer.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geinteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. In overleg met Marjan is haar werk te koop (06 24533949). Meer informatie daarover vindt u in de vitrine. Bezoekers dienen zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus.