Leven met slechthorendheid

Zoetermeer - Willem Dekker, gepensioneerd landmacht kolonel uit Zoetermeer, is 29 mei te gast bij ‘De Stamtafel’ in het Forum van de Zoetermeerse bibliotheek. 

Hij verzorgt een presentatie over zijn laatste boek, waarin hij beschrijft hoe het is om te leven met slechthorendheid. Als hij wordt afgekeurd. stort hij zich als vrijwilliger op de belangenbehartiging voor zijn slechthorende lotgenoten.
In het boek geeft de auteur, daarbij gestimuleerd door de directeur van Stichting Hoormij·NVVS, een inkijk in het werk bij een patiëntenvereniging voor slechthorenden. Alle activiteiten zoals voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact worden belicht. Ook de interne werkwijze en de relatie met alle partijen binnen de hoorbranche, zoals audiciens en zorgverzekeraars, komen uitgebreid aan bod. Aan de hand van zijn eigen ervaringen beschrijft hij wat slechthorendheid is en wat de gevolgen hiervan zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak.
De presentatie is van 14.30 tot 16.00 (inloop vanaf 14.15) in Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 1, 2711EC, Zoetermeer. Toegang is gratis. De Zoetermeerse Jannieta Hoogduin zal optreden als schrijftolk.