Aanpak menstruatiearmoede

Zoetermeer - Onderzoek heeft aangetoond dat in Nederland één op de tien meisjes en vrouwen weleens geen geld heeft voor maandverband of tampons. 

Aanpak van menstruatiearmoede wordt al in meerdere gemeenten, zoals Gouda, Houten en Utrecht opgepakt. “Naast het gebrek aan geld, heeft ook het menstruatietaboe een versterkend effect op de menstruatiearmoede”, aldus Sepehr Mohammadian, raadslid van Zoetermeer Vooruit.
Hij heeft daarom namens Zoetermeer Vooruit aan het college van B&W vragen gesteld over de aanpak van menstruatiearmoede in de gemeente Zoetermeer.

"Zoetermeer Vooruit wil met gezond verstand en creativiteit, met de kennis van nu, oplossingen zoeken voor de uitdagingen waar we in een grote stad als Zoetermeer tegenaan lopen. Daarbij de mening en belangen van de inwoners vooropstellend.
Uitgaande van de mens en niet van de regeltjes. We zijn dan ook benieuwd naar de mening van het college over deze kwestie omdat veel meisjes en vrouwen door gebrek aan menstruatieproducten bijvoorbeeld niet naar school gaan of gaan sporten.”