Veel hulpdiensten in actie na grote brand.
Veel hulpdiensten in actie na grote brand. © Spa-Media - Beeldbank

Gasexplosie bij werkzaamheden

Zoetermeer - Vier bouwvakkers zijn afgelopen maandagmiddag gewond geraakt tijdens een ontploffing bij werkzaamheden in een pand in het Stadshart. Drie bouwvakkers zijn met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De vierde persoon werd ter plaatse nagekeken en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Tijdens de werkzaamheden in het voormalige pand van de BCC aan het Onderlangs. Het pand wordt verbouwd voor restaurant De Watertuin. Bij werkzaamheden aan gas ging het mis. Na een explosie ontstond er brand in het pand. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en ook twee traumahelikopters landden in Zoetermeer om medische bijstand te verlenen. De brand die aanvankelijk van middenbrand werd opgeschaald naar grote brand was relatief snel onder controle.

Vanwege de werkzaamheden werden ook twee woningen tijdelijk afgesloten van het gas. De bewoners kregen elders tijdelijk onderdak.

Burgemeester Michel Bezuijen kwam ter plaatse om zich te laten bijpraten over het ongeluk. "Een heftige situatie. Ik wens de gewonden heel veel sterkte toe met hun herstel", aldus de burgemeester.