Wethouder Ter Laak bij TV Buytenwegh
Wethouder Ter Laak bij TV Buytenwegh

4,5 ton voor verbetering clubgebouwen

Zoetermeer - De gemeente Zoetermeer stelt € 450.000 beschikbaar voor verenigingen die hun accommodatie willen verbeteren, verduurzamen of toegankelijker willen maken. Volgende week geeft de gemeenteraad waarschijnlijk groen licht.

De subsidieregeling Investeringsimpuls Amateurverenigingen bestaat al geruime tijd en is een groot succes. Het fonds is helemaal uitgeput. Verenigingen die verbouwingsplannen hebben, kunnen echter contact opnemen met de gemeente om te kijken of zij een aanvraag kunnen doen op deze subsidie. Eerder heeft de raad al besloten om het fonds tijdelijk te overbruggen met €100.000.
Met deze € 450.000 aanvulling kunnen amateurverenigingen hun accommodaties verbeteren, verduurzamen en toegankelijkheid vergroten. Wethouder ter Laak: "Ik ben blij dat de raad over deze stevige regeling besluit in de raadsvergadering van 21 februari. Daarmee blijven verenigingen aantrekkelijk en investeren we, als gemeente, in een rijk verenigingsleven."
De investeringsimpuls wordt gefinancierd vanuit Fonds Zoetermeer 2040.Dit fonds is opgebouwd uit de opbrengsten van de verkoop van Eneco aandelen van de gemeente. Met deze regeling wordt maximaal 25% van de investering gesubsidieerd, met een maximaal bedrag tot € 75.000,-