Ies Roos wordt in het zonnetje gezet.
Ies Roos wordt in het zonnetje gezet.

Dirigent in zonnetje gezet

Zoetermeer - Ies Roos was op 1 februari 2022, 10 jaar dirigent van de The Sprinter Singers. De leden van het Zoetermeerse koor wilden deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan en zetten hun dirigent die ook tijdens corona onvermoeibaar de groep bij elkaar te houden, in het zonnetje.

Door Corona heeft het koor de de laatste twee jaren niet veel fysiek kunnen oefenen in het CKC, maar dirigent Ies Roos liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Door zijn inzet van onze dirigent hebben The Sprinter Singers veel digitaal kunnen oefenen via ZOOM en Jamalus. Dit is een muziekprogramma waarbij iedereen kan meezingen vanaf zijn/haar thuisadres en ook hoorbaar is voor iedereen.

Zo heeft Ies Roos ons in Coronatijd toch veel liederen aangeleerd en zijn de stemmen van de koorleden goed gebleven door veel te blijven repeteren. De koorleden zijn erg blij dat hij de moeite heeft genomen om dit voor hen op touw te zetten en willen hem dan nu ook in het zonnetje zetten door zijn foto in de krant te krijgen.

Op 1 februari heeft hij door de voorzitter Margareth Roos een beeldje ontvangen van Artihove genaamd "Er zit muziek in".  Alle koorleden hebben allemaal een bloem meegebracht zodat Ies aan het einde van de avond een mooie bos bloemen mee naar huis kon nemen.