Bijzondere verhalen in Home van Conny Janssen Danst
Bijzondere verhalen in Home van Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst met HOME in theater

Zoetermeer - De succesvoorstelling HOME uit 2017 komt op 22 februari terug naar het Stadstheater. De veertien dansers van Conny Janssen Danst gaan in deze show in op de vraag wat thuis eigenlijk is en waar je kunt zijn wie je bent. 

Een thema dat volgens Conny Janssen vanwege de coronapandemie nu nog urgenter is dan vijf jaar geleden. Het tot de verbeelding sprekende decor en prachtige livemuziek maken deze dansvoorstelling compleet.
‘Waar liggen je wortels?' en ‘Waarin ligt onze sense of belonging?' zijn de vragen die leidend waren in het artistieke proces van HOME. Je thuis voelen heeft volgens Janssen te maken met allerlei maatschappelijke en politieke omstandigheden. "Thuis is meer dan stenen alleen”, vertelt Janssen.
Het verhaal van HOMEDe dansers in HOME laten zien hoe zij hun plek in de wereld zoeken. Ze lijken ergens aangekomen waar ze beschutting vinden en waar zij iets mee naartoe hebben genomen. Bij alle veertien individuen kan het publiek een verhaal bedenken. Het resultaat is een mozaïek van verhalen en ontmoetingen.
De voorstelling bestaat dus uit een groot ensemble, dat danst in een groots decor van Thomas Rupert. Het speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos maakt de beleving compleet. Tot in detail zijn de verhalen, het decor en de livemuziek op elkaar afgestemd.
Di 22 feb 202220:15 uur | €23,00