MEE ZHN-Vrijwilliger Thuis zoekt vrijwilligers

Zoetermeer - Ook deze week zoekt Vrijwilliger Thuis weer nieuwe vrijwilligers, deze keer voor de volgende hulpvragers.

Wandelmaatje 
Een 74-jarige meneer die in Meerzicht woont heeft altijd een heel actief leven gehad. In zijn vrije tijd maakte hij in opdracht reportages van bruiloften en samen met zijn vrouw ging hij graag sporten, uitstapjes maken en op vakantie.
Sinds hij last heeft van zijn geheugen is er veel weggevallen, alleen een wandeling maken lukt niet meer en dat mist hij erg. Meneer kijkt er naar uit om samen met een vrijwilligster op donderdagmiddag een rondje Westerpark of Buytenpark te doen en onderweg een kopje koffie of thee te drinken. Op dagen dat het geen wandelweer is vindt hij het fijn om samen te praten, een woordzoeker te doen of foto’s te kijken. Zijn vrouw kijkt ook uit naar je komst, zij gaat steeds minder makkelijk weg bij haar man en gaat even opladen op de sportschool als jij er bent. Ben jij diegene die meneer in beweging helpt komen en zijn vrouw een paar ontspannen uurtjes brengt?

Samen er op uit
Een nog zeer pientere en welbespraakte 93-jarige vrouw, die volledig (duw)rolstoelafhankelijk is, zoekt een vrijwilliger die samen met haar naar de winkels wil gaan, zodat ze zelf kan kiezen wat ze wil; naar het Stadshart, waar ze in de buurt woont. Daarna samen ergens iets drinken, onder het genot van een gezellig praatje, zou ze heel gezellig vinden. Mevrouw heeft een brede interesse. Ze kan met mensen van alle leeftijden goed opschieten. In plaats van naar het Stadshart eens een keer elders gaan winkelen of naar Scheveningen of een museum dat zou voor haar een hele mooie bonus zijn. Kun jij rolstoel duwen, ben jij 1x per week beschikbaar om er een aantal uur met mevrouw gezellig op uit te gaan, dan ben je van harte welkom. De rolstoel heeft elektrische duwhulpondersteuning.

Heb je interesse in een van deze vacatures neem dan contact met ons op via vrijwilligerthuis@meezhn.nl of via 06-10646765.

Zelf kleding maken voor tieners 

Zoetermeer - Ziet je op de middelbare school en zou je het leuk vinden om zelf kleding te maken met naaimachine. Kom dan vooral eens kennismaken bij de cursus die op maandagmiddag bij de Ambachtenwerkplaats InZet aan de Teldersrode 25 wordt gegeven. Het is op maandag van 15.00 tot 17.00 uur. Kosten: € 4,- per keer. Betalen met de Zoetermeerpas is mogelijk. Heb je interesse? Bel naar de Ambachtenwerkplaats: 079 – 8881928 (ma-do 9-17 uur geopend) of mail met info@stichtingpiezo.nl en meld je aan.