SWKGroep wordt gro-up

Zoetermeer - Samen voor groei van kinderen binnen gezin en buurt. Daarvoor verbindt de SWKGroep vanaf 4 februari al haar organisaties aan elkaar tot één. 

De nieuwe organisatie die daarmee ontstaat, heet ‘gro-up’ en wordt hét aanspreekpunt voor ouders, verzorgers, kinderen, jongeren, buurtbewoners, scholen, gemeentes en voor hulpverlenende instanties. Door alle instanties rond kind, gezin en buurt beter aan elkaar te koppelen, werken deze efficiënter samen en krijgen meer kinderen en jongeren meer groeikansen. Vanaf nu heten Kinderopvang BijDeHand, Stichting GroeiBriljant, Stichting Peuterwerk Albrandswaard, COKD Kinderopvang, De Buitenwereld, Van Brienenoordschool en Buurtwerk dus gro-up.

In 2022 start gro-up in tien buurten met een vernieuwend concept. Voor 2025 breidt gro-up dit uit tot op dertig verschillende plekken in Nederland een passend en vernieuwend buurtconcept. Samen met de buurten onderzoeken we welke aanpak het beste voor elke plek is. De organisatie gaat alles proberen om iedereen de ruimte te geven om het mooiste uit zichzelf te halen. Elk kind heeft immers recht op groeiruimte.