Desirée Buwalda plaatst zich voor het EK Twirlen
Desirée Buwalda plaatst zich voor het EK Twirlen

Desirée plaatst zich voor EK twirlen

Actueel

Zoetermeer - De Zoetermeerse Desirée Buwalda heeft zich afgelopen zondag weten te plaatsen op het onderdeel 2 baton voor de Europese Kampioenschappen twirlen. Deze zullen van 14 t/m 17 april plaatsvinden in Sélestat in Frankrijk.

Desirée, lid van Inspiration in Voorhout, is op haar 8e begonnen met twirlen. Haar talent was al opgemerkt door haar coach, maar nu vindt ook de jury dat zij een plek in de nationale equipe verdient!

Twirlen is een nog relatief onbekende sport en laat zich het best vergelijken met ritmische gymnastiek, turnen, ballet en majorette. Twirlen is ontstaan vanuit een gevechtssport die populair was op de Samoa-eilanden. Vanaf deze eilanden verspreide en ontwikkelde zich de sport in Amerika waar al snel wedstrijden en nationale kampioenschappen weden gehouden. 

Desirée heeft een bliksemcarrière gemaakt in het twirlen. Zij begon in 2019 met het onderdeel 2 baton, maar moest helaas een seizoen overslaan vanwege Corona. Dat weerhield de talentvolle jongedame er niet van om dit seizoen te starten in de beginners categorie en direct te promoveren naar de hogere intermediate klasse. Afgelopen zondag wist zij zich te handhaven tussen de geroutineerde twirlers en ging er met de onverwachte 2e plaats vandoor tijdens de selectiewedstrijden in Pijnacker.”