Marco Lopes is te zien in het Stadstheater.
Marco Lopes is te zien in het Stadstheater.

zaterdag 9 oktober

Rob Mostert Hammond Group - Sex, Hammond & Rock 'n Roll 20.15 uur

De Rob Mostert Hammond Group brengt in de nieuwe show Sex, Hammond en Rock 'n' Roll een eerbetoon aan het hammondorgel, het iconische instrument dat als een rode draad door de grote hits van de populaire muziekgeschiedenis loopt. Met zijn zeven man sterke band neemt hammondspeler Rob Mostert je mee terug in de tijd, langs magische bands uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, zoals Deep Purple, The Zombies en Santana. www.stadstheater.nl

Martine Sandifort - Life-changing 20.30 uur

Martine Sandifort, een van Nederlands grootste comédiennes, is bekend van tv-programma’s als Kopspijkers, Koefnoen, Het Klokhuis en Dokter Corrie. In LIFE-CHANGING gaat zij op hilarische wijze op zoek naar geluk en de zin van het leven. Depressieve lifestylecoaches, agressieve goeroes en vegetarische muziek – alles komt voorbij. Na een lange zoektocht met veel vallen maar vooral weer opstaan, vindt Martine uiteindelijk waar ze zo lang naar heeft gezocht. www.stadstheater.nl.

zondag 10 oktober 

Stadstheater overdag: Maria de Fátima - Met ziel en zang 14.00 uur

Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk Boavista, begon al op haar negende aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond zij al op het podium samen met Amália Rodrigues. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. Nu staat ze in het Nederlandse theater en verleidt ze ook jou met haar bekroonde muziek. www.stadstheater.nl.

Cantatedienst Oude Kerk Zoetermeer

Zondag 10 oktober is weer een Cantatedienst in de Oude Kerk. Het Oude Kerk Ensemble onder leiding van Ronald de Jong voert dan Cantate 162 van J.S. Bach uit, Ach! Ich sehe, itzt, da ich zur Hochzeit gehe. Hierin klinkt bezinningsmuziek over de uitnodiging aan ons tot de bruiloft van Christus Jezus. Een juweeltje van kerkmuziek!De belangrijkste bijdrage aan de muziek komt van een viertal vocale solisten en een samengesteld orkest; het koor heeft een bescheiden rol. De cantatedienst wordt geleid door ds. Kees Wesdorp.U bent van harte welkom om deze bijzondere dienst in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59, 18.30 uur) mee te beleven! U kunt de dienst ook volgen via het YouTube-kanaal van de Oude Kerk Gemeente. Zie ook www.oudekerkgemeente.nl

dinsdag 12 oktober

Cameo - Quo Vadis, Aida? 15.00 uur en 20.00 uur

Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. www.filmhuiscameo.nl.

Marco Lopes - Wees blij (try-out) 20.15 uur

In Wees Blij neemt Marco niet alleen zijn eigen mankementen onder de loep, maar ook die van ons allemaal. Marco schiet van verwondering in verbazing en van ergernis naar haat – en hij is er blij om. We lachen soms als een boer met kiespijn of knijpen in onze handen om ons dagelijks geluk. We hebben meer met elkaar gemeen dan we soms denken, dus wees blij! www.stadstheater.nl.

woensdag 13 oktober

The BlueBirds - Great Big World 20.15 uur

Deze waanzinnige zangeressen en songwriters brengen een ode aan de vrouw. In 2017 begonnen The BlueBirds als trio vanuit hun gezamenlijke liefde voor countrymuziek. Na een succesvolle eerste theatertour en reprise komen ze nu terug met een tweede theatershow in een nieuwe vorm. Laat je verrassen door deze vrouwen met hun muzikaliteit, verhalen en liefde voor muziek.  www.stadstheater.nl.