Jan Slagter
Jan Slagter

Shortlist van de Vleermuis prijzen bekend

Zoetermeer - De organisatie van het Thrillerfestival heeft de schortlist van de Max Gouden Vleermuis, de MAX ZilverenVleermuis en de MAX Bronzen Vleermuis bekend gemaakt.

De drie jury's voor de verschillende prijzen zijn uiteindelijk tot een shortlist gekomen. De shortlist (in alfabetische volgorde) voor de Gouden Vleermuis zijn de acteurs Toni Coppers, Belgische auteur, Guido Eekhaut, Belgische auteur, Nicci French, Engelse auteur, Corine Hartman, Nederlandse auteur, Loes Den Hollander, Nederlandse auteur, Arnaldur IndriĆ°ason, IJslandse auteur. De shortlist voor de zilveren vleermuis: De Russische connectie van Gerrit Barendrecht, Drie jaar van Anders Roslund, Het rode dossier van Ronald van der Pol, Minnaar van Ilse Ruijters, The Gray Man, Onder schot van Mark Greaney, Verdwenen van Ingrid Oonincx. De volgende boeken komen in aanmerking voor de bronzen vleermuis. Alleen van Barbara De Smedt, De vermiste meisjes van Kyle Perry, Hou het stil van Wim Bax, Klaverblad van Floris Kleijne, Lenoir van Bas Haan, Nachtmerrie van Winchester McFly.

De uiteindelijke winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het Boekenfestival van het Thrillerfestival op 24 oktober aanstaande in het Stadstheater. De prijzen worden uitgereikt door de directeur van Omroep MAX, Jan Slagter.