Toch film voor groepen 7

Zoetermeer - Een filmhuisfilm bekijken en beleven in een echte theaterzaal. De filmvoorstelling Binti voor Zoetermeerse groepen 7 dreigde in het water te vallen door coronamaatregelen. Doordat alle betrokkenen de handen ineensloegen, gaat dit nu wel door. 

"Door coronamaatregelen dreigde de filmvoorstelling binnen het Kunstmenu voor de groepen 7 niet door te gaan”, vertelt Ellen Bavinck van Cultuur en Techniek op School, die het Kunstmenu programmeert. Filmhuis Cameo ging akkoord met het draaien en begeleiden van extra filmvoorstellingen, het Stadstheater stelde de zaal extra ter beschikking, de scholen stelden zich flexibel op door akkoord te gaan met de gewijzigde data en tijden. Ellen: "Het Kunstmenu is er om elk schoolgaand Zoetermeers kind jaarlijks een bijzondere culturele ervaring te geven. Elke betrokken organisatie heeft zich bereidwillig getoond om zowel qua tijd als op financieel gebied wat extra's te doen, en daar mogen we trots op zijn.”
Binti is een prachtige filmhuisfilm waarin een vloggend meisje centraal staat. Filmhuis Cameo selecteerde de film en verzorgt het voor- en nagesprek. www.cultuurentechniekopschool.nl.