Eten en stress

Zoetermeer - Hoe beïnvloeden emoties en stress eetgedrag en voeding? De diëtist van het Goudenhart legt je hier alles over uit. Ook geeft ze informatie hoe je (weer) controle kunt krijgen over je eigen eetgedrag. Kom naar de informatiebijeenkomst op maandagmiddag 30 augustus van 13:45 tot 15:00 uur bij inZet Centrum, Rakkersveld 253. Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met Christine Advokaat via christine@stichtingpiezo.nl of 079-8885550.


Fermenteren kun je leren 

Zoetermeer - Heb je altijd al een keer zelf zuurkool willen maken? Zaterdag 28 augustus van 14.00-16.00 houdt jongerennetwerk Green Impact Network Zoetermeer een workshop fermenteren in de Hof van Seghwaert. Met elkaar wordt er zuurkool gemaakt, waarbij er met smaken wordt geëxperimenteerd. Op 9 oktober houdt de groep een gezellig zuurkooldiner om de resultaten te proeven. Kosten: 5 euro inclusief maaltijd. Meenemen: snijplank, goed scherp mes, grote stevige kom of pan van min 2,5 liter, twee schone theedoeken. Aanmelden via: greenimpactnetwork@gmail.com


Ontspannen yogales

Benthuizen/Zoetermeer - Sinds augustus wordt bij Fysio Benthuizen (hatha) yogales gegeven. Deze yogalessen zorgen voor meer bewustwording en balans in heel je lichaam, voor meer doorstroming en ontspanning. Eventuele aanpassingen worden geven naar de mogelijkheid van de individuele deelnemer. Tijden: maandag avond: 19.15 – 20.15 uur en vrijdagochtend: 10.00 – 11.00 uur. Proefles €5,-. Betaling met Zoetermeerpas mogelijk. Ook in Noordhove start yogales. Opgeven/info: Carolien Ritoe: 079-8886429. Of: www.centrumdezonneboom.nl.


Koffie & Zó! op de koffie

Zoetermeer - Op zaterdag 28 augustus van 13.00 tot 15.00 uur is de fractie van Zó! Zoetermeer met Koffie & Zó! bij winkelcentrum De Vlieger. De fractie en leden van Zó! Zoetermeer komen met de bewoners van Zoetermeer praten. Wie wil kan er ook een bakje koffie bij krijgen. "Na al die maanden met corona kunnen we gelukkig eindelijk weer met de bewoners van Zoetermeer in gesprek", zegt Marijke van der Meer. "We doen het nog wel heel voorzichtig en we vragen iedereen om anderhalve meter afstand te houden. Als mensen iets persoonlijks willen bespreken, kunnen ze telefonisch een afspraak maken."  Als het al te slecht weer is, gaat het niet door. Dat staat op zaterdagochtend op www.zozoetermeer.nl en op de facebookpagina van Zó! Zoetermeer.