Er kan weer heerlijk worden gewandeld tijdens de Geuzendag.
Er kan weer heerlijk worden gewandeld tijdens de Geuzendag.

Geuzendag Zoetermeer gaat er voor

Actueel

Zoetermeer - Nog even en er kan weer worden genoten van alle sportieve activiteiten die op de Geuzendag Zoetermeer georganiseerd worden.

Het goede nieuws is dat bijna alle vooraf geplande activiteiten wél doorgaan, te weten de enige echte Geuzenwandeltocht, de cyclocross, fiets- en mountainbike onderdelen van de Geuzenfietstochten, de Instawalk Geuzendag Zoetermeer en de Geuzenspelen worden op 26 september wél georganiseerd. Deze activiteiten kunnen Covid-proof worden gehouden. Dat kan helaas niet met de Geuzenloop Zoetermeer. Sporten kan maar (veel) publiek aanwezig op een bepaalde locatie niet. Daarom is dit onderdeel afgelast.
Eén van de sportieve activiteiten die wel worden gehouden is de Geuzenwandeltocht. Wandel- en hardloopvereniging Road Runners Zoetermeer (RRZ) heeft twee wandelroutes uitgezet: een familieroute van 15 kilometer door het Buytenpark, het Westerpark en de Nieuwe Driemanspolder, en een recreatieve route van 25 kilometer. Geadviseerd wordt om voor alle activiteiten vooraf (online) in te schrijven. Dat geldt niet voor de Geuzenspelen. Hiervoor kan alleen op 26 september worden ingeschreven.
Voor informatie en voorinschrijving: https://geuzendag.nl/geuzenloop/