Natuurlijk opgeruimd

Zoetermeer - Sportief Wandelgroep Zoetermeer doet op zaterdag 11 september om 9.00 uur mee met de actie Natuurlijk Opgeruimd. Er wordt gestart vanaf de SnowWorld parkeerplaats P2. Zoveel mogelijk wandelaars worden opgeroepen om die dag te helpen om samen met de mtb ‘ers, vissers en ruiters het Buytenpark schoon te maken. De actie duurt tot 11.00 uur. 


Historische Geuzenwandeltocht

Zoetermeer - Op zaterdag 25 september organiseert Sportief Wandelgroep Zoetermeer de Historische Geuzenwandeltocht. De start is bij Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen in de Dorpsstraat om 09.00 uur. Afstanden zijn 25 en 12,5 kilometer.  www.sportiefwandelgroepzoetermeer.nl/geuzenwandeltocht


Yoga in de perenboomgaard

Zoetermeer - Je spieren soepel houden? Yoga/Pilates in de boomgaard is een echte aanrader! Buiten in de rustige en prachtige stiltetuin van De Hof van Seghwaert, afgeschermd door perenbomen. Er wordt van mei tot en met september elke zondag om 10 uur een yogales gegeven door een professionele docente Petra Brummelkamp van Visual Result. De lessen zijn in kleine gezellige groepjes. Normaal kosten de lessen € 7,50 per les, maar speciaal voor het UITfestival kosten de lessen op 12 en 19 september slechts € 5.
Als je mee wilt doen kan je je vooraf aanmelden bij de docente Petra via de mail petra.visualresult@gmail.com. De Hof van Seghwaert is te vinden achter Kern Kinderopvang, ter hoogte van Gaardedreef 169 in Zoetermeer.


Nationale Sportweek

Zoetermeer - Nationale Sportweek is een landelijk initiatief met als doel sport en bewegen in Nederland te promoten en wordt dit jaar georganiseerd van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september. Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit: Zondag 19 september: Adventure Run (door Netwerk Zoetermeer)Zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 september: Clubinstuiven (door sportaanbieders)Maandag 20 tot en met vrijdag 24 september: Kennismakingslessen op scholen (ism sportaanbieders)Woensdagmiddag 22 september: Mega-instuif in Sporthal de Oosterpoort (ism sportaanbieders)Zaterdag 25 september: Historische Geuzenwandeltocht (door Sportieve Wandelvereniging Zoetermeer)Zondag 26 september: Geuzendag Zoetermeer (door Road Runners Zoetermeer, Scouting Pocahontas en Toervereniging Zoetermeer '77)Kijk op www.sportpas.nl/zoetermeer voor een overzicht van alle clubinstuiven tijdens de Nationale Sportweek