Vrijwilligers gezocht

Zoetermeer - De vraag naar vrijwilligers bij MEE ZHN is groot. Veel Zoetermeerders kunnen een vrijwilliger gebruiken die naar hen omkijkt. Misschien iets voor u?

Wandelmaatje en klankbord

Voor een jonge vrouw van (bijna) 33 jaar uit Seghwaert zoeken we een maatje. Ze is getrouwd en heeft een 5 maanden oud dochtertje. Ze zou graag wat vaker een uurtje gaan wandelen, bij voorkeur in de natuur. In haar eentje komt dat er echter vaak niet van. Het is een gezellige vrouw, maar ze voelt zich bij sommige dingen in het leven wat onzeker en wil daar ook niet altijd haar moeder mee belasten. Ze zou het daarom heel fijn vinden een maatje te hebben die 1x per week op maandag, dinsdag of vrijdag een uurtje met haar wil wandelen en die bereid is tijdens het wandelen haar klankbord te zijn. Ben jij die vrouw met enige levenservaring en wat geduld, bij wie ze zich vertrouwd kan voelen? Wil jij deze jonge vrouw graag helpen om wat sterker in het leven te staan, om te leren vertrouwen? 

Maatje voor belaste mantelzorger

Voor een 74-jarige vrouw uit het Centrum zoeken we een vrijwilliger. Mevrouw is al vele jaren mantelzorger voor haar echtgenoot. Dit veroorzaakt bij haar een grote emotionele belasting. Ze zou erg graag een vrijwilliger hebben die 1x per week iets gezelligs met haar gaat doen, buitenshuis. Mevrouw houdt erg van de natuur. Ergens samen wat drinken en ondertussen een praatje maken zou ze ook erg fijn vinden. Mevrouw is zeer spraakzaam, heeft gevoel voor humor. Ze heeft grote behoefte af en toe haar hart te kunnen luchten m.b.t. de mantelzorg, maar er zijn ook genoeg ontspannende onderwerpen om samen over te praten. Behalve in de natuur is ze namelijk ook geïnteresseerd in kunst. Ben je beschikbaar op dinsdag-, donderdag- of zaterdagochtend?

Wie helpt 88-jarige naar buiten?

Een 88-jarige vrouw uit Buytenwegh de Leyens is door gewrichtsklachten in armen en benen zeer beperkt in mobiliteit. Familie woont ver weg en vrienden zijn overleden of te oud om haar rolstoel te duwen. Ze woont al 8 jaar in haar seniorenwoning, maar komt nauwelijks buiten. We zoeken voor haar een sterke vrijwilliger die met haar naar buiten wil. Mevrouw is een gezellige, positief ingestelde vrouw, een echte doorzetter, die geen hoge eisen stelt. Als er iemand komt vindt ze het heerlijk weer eens te kunnen praten. Toen de coördinator kwam kennismaken was haar reactie reuze enthousiast: ‘Hartstikke leuk als dat toch mogelijk zou zijn met een vrijwilliger naar buiten. En kan ik dan ook weer eens naar een winkel?' Toen ik wegging wierp ze me uit dank een kushand toe. Wil jij haar blij maken?

Spreekt een van deze vrijwilligersvacatures je aan? Stuur een email naar vrijwilligerthuis@meezhn.nl of bel 06 10646765.