Ingezonden brieven van Zoetermeerders

Zoetermeer - Lezers van het Streekblad klimmen in de pen over onderwerpen die in Zoetermeer spelen. Wilt u ook een brief insturen? Dat kan naar redactiestreekblad@telstarmediacentrum.nl.

Buurtcentrum
Ook de Zoetermeerse ouderenbonden AOVZ, KBOZ en PCOB, verenigd in de Stichting OSO, zijn verbaasd dat buurtcentrum De Vlieger wordt gesloten. Heeft de gemeente te veel bezuinigd op het budget van inZet/Palet Welzijn? Te gemakkelijk gaan gemeente en inZet/Palet Welzijn ervan uit dat iedereen wel met eigen vervoer of de bus naar een locatie in een andere wijk (Nathaliegang) komt. Voor veel ouderen uit de kleurenbuurt is dat een brug te ver. Ze zullen afhaken. Vereenzaming ligt dan op de loer. Dat is toch in strijd met het doel van wijkcentra om ook de ouderen in de buurt bij de wijk te betrekken en hen activiteiten aan te bieden? Mooi dat er zoveel clubs (zeker 20) van De Vlieger gebruik maken. Er wordt aan yoga gedaan, gekaart (bridge en klaverjassen), getekend, geschilderd, gekletst en koffie gedronken. Allemaal activiteiten die er voor zorgen dat ouderen NIET in een sociaal isolement komen. Jammer als dat teloor zou gaan. Ik zie het al voor mij dat over een jaar de gemeente met nieuwe plannen komt om verpieterende ouderen bij de maatschappij te betrekken. Dan hebben de gemeente en inZet spijt dat buurtcentra als De Vlieger zijn opgedoekt. Berouw komt na de zonde. Of: beter voorkomen dan genezen. Luister naar de gebruikers van De Vlieger en wees blij dat er clubs en vrijwilligers zijn die al deze activiteiten organiseren en begeleiden. Laat hun ervaring en expertise niet verloren gaan.

Koos Graniewski

Voorzitter OSO

Meeschrijven

Wilt u ook een brief insturen voor deze rubriek. Dat kan. Hou uw bijdrage kort en bondig. Ingezonden brieven met krachttermen, een beledigende inhoud of anonieme brieven worden niet geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor om ingezonden brieven eventueel in te korten.
U kunt in principe over ieder onderwerp een ingezonden brief schrijven. De redactie maakt een selectie en kan dus niet garanderen dat uw brief voor deze rubriek wordt uitgekozen.