Beelden in Beeldentuin Atalanta
Beelden in Beeldentuin Atalanta

Oermoeders in Stadsbeeldentuin Atalanta

Actueel

Zoetermeer - Op zondag 15 augustus tussen twaalf en vier uur is de tuin open voor publiek op de Gonzagaruimte 35 in Zoetermeer.(ingang aan de tuinkant).

“De keramiek beelden gaan dit jaar over Oermoeder kunst. Ik ben geïnspireerd geraakt door een boek van Annine v.d.Meer “Moederland”, vertelt Jannie van de Luijtgaarden.
“In het Rjjksmuseum voor Oudheden in Leiden, is nu de tentoonstelling “Tempels van Malta” te zien .De meningen over deze moederbeelden zijn niet eenduidig. Volgens Annine zijn de beelden gebaseerd op de belevingswereld en het innerlijk bewustzijn van natuurvolken in de periode van +- 35000 jaar voor Chr. Het leven werd gezien als een inwijdingsweg die de ziel gaat om tot groter bewustzijn van zichzelf te komen. Ik heb mijn eigen vorm gegeven aan deze beelden.”
In de weelderig begroeide tuin vormen de keramiek beelden met de planten een gezellig en kleurig geheel. Dit jaar zijn er ook nieuwe bronzen beeldjes te bewonderen. In de huiskamer en gang zijn olieverfschilderijen van fleurige bloemstillevens te bekijken. U bent van harte welkom op deze gezellige middag en kunt gratis een kopje thee of koffie drinken. Er zijn eventueel ook biologische groenten en producten uit eigen volkstuin te koop en dit jaar ben in een plantenruil bij de voordeur gestart.
Verdere informatie is te vinden op de website www.maatschappij-in-beeld.nl