Jacob Vis krijgt de Gouden Vleermuis. Foto: Richard Jetten
Jacob Vis krijgt de Gouden Vleermuis. Foto: Richard Jetten Foto: Photography: Richard Jetten.

Record aantal aanmeldingen voor de Gouden Vleermuis

Actueel

Zoetermeer - Van zondag 24 tot en met zondag 31 oktober a.s. staat de al weer 13e editie gepland van het Nederlands Thrillerfestival. Met als openingsmanifestatie het Boekenfestival in het Stadstheater Zoetermeer op zondag 24 oktober.

Tijdens dit Boekenfestival vormen bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de MAX Gouden Vleermuis, de MAX Zilveren Vleermuis en de MAX Bronzen Vleermuis 2021 de hoofdmoot van het programma.
De juryleden zijn dit jaar extra druk, want voor het eerst hebben zij voor 3 Vleermuizen gejureerd: de MAX Gouden Vleermuis voor het beste oeuvre, de MAX Bronzen Vleermuis voor de beste debuutthriller en nieuw dit jaar de MAX Zilveren Vleermuis voor de Beste Thriller van het Jaar.
Op dit moment zijn 46 (inter)nationale auteurs voorgedragen voor de MAX Gouden Vleermuis, 28 (inter)nationale thrillers aangemeld voor de MAX Bronzen Vleermuis en maar liefst 100 (!) (inter)nationale thrillers voor de MAX Zilveren Vleermuis! Een mega kluif voor de juryleden die al maanden lang bezig zijn met het lezen en beoordelen. “Inderdaad heel veel (lees)werk en veel georganiseer en geregel, maar we doen het graag en zijn blij dat auteurs en uitgevers zo massaal en enthousiast hebben gereageerd in dit ook voor hen lastige jaar” aldus juryvoorzitter Cees van Rhienen. Op 10 september a.s. staat de vaststelling van de 3 longlists op de planning, waarna op 1 oktober de shortlists bekend zullen worden gemaakt. Tijdens het Boekenfestival op zondag 24 oktober a.s. worden de uiteindelijke winnaars van de 3 Vleermuizen bekend gemaakt. Omroep MAX directeur Jan Slagter zal de prijzen overhandigen. Of dit alleen voor genodigden of toch voor een breder publiek toegankelijk zal zijn, hangt af van de maatregelen. Zie www.nederlandsthrillerfestival.nl voor verdere informatie.