Actief aan de slag

Zoetermeer - Donderdagochtend 22 en 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus van 10.00 – 12.00 uur in het Forum. Breien of haken, gezellig kletsen en elkaar leren kennen of een leuk kaart- of bordspel doen. Alles is mogelijk. Kom gezellig langs om met andere deelnemers een spelletje mee te spelen. U mag uw eigen favoriete spel meenemen. Iedereen is welkom. Alle activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. 


Vrijwilligers gezocht voor fietslessen

Zoetermeer - De fiets is één van de meest praktische manieren om je te verplaatsen binnen Zoetermeer. Er is dan ook veel vraag naar fietslessen voor volwassenen. Bij inZet Centrum zijn wij op zoek naar vrijwilligers die inwoners van Zoetermeer willen leren fietsen. Meld je dan aan als vrijwilliger bij Sunita Ganga via sunita@stichtingpiezo.nl of via 079-8885550. De fietslessen vinden plaats in de wijk Palenstein. Deelnemers krijgen tijdens de lessen een fiets, verkeershesje en een helm in gebruik.


Engelse les bij inZet Meerzicht 

Zoetermeer -Wil je meer leren over de Engelse taal en beter Engels leren spreken? Doe dan elke vrijdagmiddag mee aan de Engelse les bij inZet Meerzicht. De lessen worden gegeven door een ervaren vrijwilliger. Tijdens de lessen leer je de Engelse grammatica en leer je de Engelse cultuur kennen. Uiteraard ga je ook aan de slag met het leren spreken en schrijven van de Engelse taal. De les duurt van 14.45 uur tot 16.45 uur. Het adres is Uiterwaard 21. Kosten: €3,-per keer (deze kun je contant betalen, maar betalen met de Zoetermeerpas is ook mogelijk). Neem voor meer informatie of om u aan te melden contact op met Gioia Conte , sociaal cultureel werker inZet Meerzicht, via 06-31687716 


Ondersteuning mantelzorgers

Zoetermeer - Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zorgen voor een ander omdat ze een persoonlijke band met diegene hebben, dus niet beroepsmatig. Wil je weten of jij mantelzorger bent of heb je daar vragen over? Wil je weten wat inZet voor je kan betekenen? Of wil je hulp bij het aanvragen van de mantelzorgwaardering? Dan kan je terecht op het inloopspreekuur Mantelzorgondersteuning bij inZet op vrijdagochtend. De coördinator mantelzorgondersteuning gaat graag het gesprek met je aan. Iedere vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur bij het inZet op het Zanzibarplein 5 in Oosterheem.