Politiek in de bres voor buurtcentrum

Zoetermeer - De fracties van LHN en Zó Zoetermeer hebben via schriftelijke vragen aan het college van B&W hun ongenoegen geuit over de sluiting van het buurtcentrum De Vlieger.

"Zó! vindt het opmerkelijk dat blijkbaar veel gebruikers en omwonenden hier niet vooraf over zijn geInformeerd", zegt Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó!. "Ook willen we weten wat precies de reden van de sluiting is. En we willen weten wat er nu met het gebouw gebeurt."
Ook vice-fractievoorzitter van LHN, Mariëtte van Leeuwen is onaangenaam verrasst door de aangekondigde sluiting. "Welke besluiten hebben geleid tot de beleidswijziging waardoor de buurtcentra door InZet op andere locaties worden gehuisvest", zegt Van Leeuwen. Ook wil LHN wat de gevolgen zijn voor de inwoners. "De inwoners van zowel Oosterheem als Rokkeveen voelen zich in de kou gezet", zegt de politica.
Ook Mariëtte van Leeuwen hekelt de communicatie die volgens haar anders had gemoeten. "Gebruikers voelen zich overvallen door het plotselinge besluit."