Poppenvoorstelling in Stadstheater

Zoetermeer Poppenspeler Servaes Nelissen staat zaterdag 7 augustus om 20.30 uur in het Stadstheater met de voorstelling Beefteefjes. Met de voorstelling toont hij de lichte kanten van zwaarmoedigheid. Hij verdeelt de voorstelling in drie delen met verschillende perspectieven op depressie. Elk onderdeel weet hij met veel creativiteit en zwarte humor te benaderen. VSCD-Mimeprijs Jury over Beefteefjes “Servaes Nelissen heeft een imposant oeuvre opgebouwd als poppenspeler en theatermaker. Met zijn drieluik Beefteefjes heeft hij een indrukwekkende voorstelling aan dit rijke oeuvre toegevoegd waarin Servaes op bijzonder invoelbare en persoonlijke wijze drie perspectieven op depressie schetst." Kaarten via www.stadstheater.nl.


Griekse sferen

Zoetermeer - Stage Kitchen gaat op de Griekse tour. De chef bereidt iedere week buiten de kaart om diverse binnen- en buitenlandse specialiteiten en zetten de barmannen en -vrouwen wekelijks een andere cocktail voor je klaar. 2 tot 8 augustus - Griekenland De chef-kok maakt deze week onder andere tzatziki met brood en bifteki met tomaat, rijst en gepofte aubergine klaar. Als afsluiter wordt er een karidopita (Griekse walnotencake) met pistache ijs geserveerd. 


Verkeerd

In het artikel over het ochtendzwemmen stond een verkeerd emailadres. Het juiste mailadres waar ochtendzwemmers zich kunnen melden is behoudochtendbanenzwemmendeveur@ziggo.NL


Peutervoorlezen

Zoetermeer - Iedere woensdagochtend om 10:30 uur lezen we voor aan peuters. Onze voorlezers lezen bekende en minder bekende prentenboeken voor over allerlei onderwerpen. Tijdens elk voorlees halfuur worden er 2 prentenboeken voorgelezen, zingen we samen liedjes, afgewisseld met bewegingsversjes. Het Peutervoorlezen wordt online en fysiek aangeboden. Bekijk de website voor meer informatie https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/jeugd-0-6-jaar/peutervoorlezen/peutervoorlezen.html 


Carillon

Aanstaande zaterdag 7 augustus van 12.00 tot 13.00 uur is er een carillonbespeling vanaf de toren van de Oude Kerk aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Beiaatdier Johan van Oeveren zal dan een uur lang liedjes spelen van Hollandse en Franse bodem. Om rustig te kunnen luisteren is het Wilhelminapark de ' Palace to be' .